°C 9

Uhvaćen u Kolarevoj: Mladić (24) vozio s 2,39 promila

27.06.2016.

MajaR

Tijekom vikend akcije nadzora vozača velikogorička policija evidentirala je ukupno 34 prometna prekršaja, od čega je bilo 13 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola.

Akcija nadzora vozača provodila se u noći s 24. na 25. lipnja te s 25. na 26. lipanj u vremenu od 23 sata do 7 sati ujutro.

Među 13 alkoholiziranih vozača koji su sjeli za volan pet ih je imalo između 1.01 i 1,50 promila alkohola u krvi. Troje vozača napuhalo je i više od 1,51 promila te su završili na triježnjenju u policijskoj postaji.

-Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 24-godišnjeg vozača u centru Velike Gorice, koji je zatečen u Ulici Slavka Kolara s koncentracijom od 2,39 promila.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, a vozači s koncentracijama alkohola od preko 1,50 g/kg, su smješteni u prostoriju do otriježnjena, a potom su uhićeni i uz Optužni prijedlog  sprovedeni dežurnom sucu za prekršaje Prekršajnog suda u Velikoj Gorica.

Vozili bez položenog vozačkog

Policija je evidnetirala i dva prekršaja nepropisnog parkiranja, dvoje vozača vozilo je s nevažećom prometnom dozvolom, a dvoje vozača su uhvaćeni u vožnji, iako opće nisu položili vozački ispit. Jedan vozač kažnjen je jer nije koristio sigurnosni pojas, a šestero vozača uhvaćeno je u vožnji brzinom veće od odpuštene.

Tijekom ivanjskog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća, srećom samo s materijalnom štetom.