°C 14

U promet puštena novoasfaltirana cesta od Mlake do Vrhovca

11.07.2018.

Vana Pocrnjić

U promet je i službeno puštena novoasfaltirana cesta od Mlake (općina Rakovec) do Vrhovca (grad Vrbovec) u duljini od 1700 metara. Time je stanovnicima Negovca, Vrhovca, Samoborca i Golog Vrha putovanje do čvorišta Sveta Helena u jednom smjeru skraćeno za otprilike šest kilometara, što onima koji na posao putuju u Zagreb znači osjetno smanjenje troškova na godišnjoj razini.

U asfaltiranje ceste uloženo je nešto manje od 757.000 kuna od čega je Županija osigurala 510.000, Općina Rakovec 75.000, a grad Vrbovec 52.000 kuna. Dodatno, sa 120.000 kuna materijal za tamponski sloj financirala je Županijska uprava za ceste.

-Za nas je ova cesta, kako to znamo reći, stoljetni san. Vjerujem da će ona 'izroditi' i nove mogućnosti za povećanje standarda stanovnika, ali i razvoj gospodarstva-rekla je Brankica Benc, načelnica Rakovca. Zahvalila je Županiji na osiguranim sredstvima, a učinio je to i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

-Veliko hvala županu! Pokazao je da je veliki prijatelj Vrbovca i da prepoznaje potrebe lokalnoga stanovništva. Kada 'zaškripi' imamo se na koga osloniti-rekao je Kralj.

Župan je rekao da su dnevne migracije iz županije prema Zagrebu velike i da će ova prometnica skratiti putovanje za gotovo 750 stanovnika općine Rakovec i 2000 stanovnika Vrbovca.

-Nadam se da smo učinili dobro djelo, a činit ćemo to i ubuduće koliko god nam proračun dozvoli. Uvijek sam 'navijao' za male, za one koji nisu u stanju iz vlastitih proračuna odraditi poslove koji su potrebni stanovništvu-rekao je župan, dodavši da bez stvaranja uvjeta za kvalitetan život u ruralnim prostorima neće biti budućnosti Hrvatske.

-I mali pomacima u malim sredinama trebamo doprinijeti ravnomjernom razvoju. Mora doći do balansa urbanog i ruralnog prostora-poručio je župan.

Novoasfaltiranu cestu blagoslovio je Darko Rogina, župnik župe sv. Jurja iz Rakovca.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

U promet puštena novoasfaltirana cesta od Mlake do Vrhovca U promet puštena novoasfaltirana cesta od Mlake do Vrhovca U promet puštena novoasfaltirana cesta od Mlake do Vrhovca U promet puštena novoasfaltirana cesta od Mlake do Vrhovca U promet puštena novoasfaltirana cesta od Mlake do Vrhovca