°C 15

U Nerezinama ostvareno 4798 noćenja u sezoni

13.09.2018.

Ivana Ćurić

Kako je protekla sezona u odmaralištu u Nerezinama jučer je na Gradskom vijeću sročio direktor poduzeća Gradskih objekti Marko Belošević.

O ovoj temi progovorilo se na Aktualnom satu, a direktor Belošević istaknuo je kako je zadovoljan prvom sezonom.

-Stvarno sam zadovoljan prvom odrađenom sezonom. Ove godine bilo je nešto više djece iz Vrbovca kako se Grad Vrbovec uključio u suradnju sufinancirajući školu plivanja što su do sada imali preseka, Dubrava i Rakovec. Bilo je nešto manje starijih gostiju nego kada je odmarlaištem upravljala Udruga umirovljenika tj. poduzeće Novi uzro. Ukupno je ostvareno 4798 noćenja koje su ostvarili 488 gostiju i radnika. Prvi put tu su bili i praktikanti srednje škole koji su tamo imali praksu-rekao je direktor Marko Belošević.

Ukupno je bilo 450 gostiju od čega 330 djece.

-Ponavljam zadovoljan sam sa sezonom i mogu se ovim putem zahvaliti ravnateljima I. i II. osnovne škole i ravnateljicama vrtića iz Vrbovca i Dubrave te OŠ Dubrava. Uglavnom smo dobili pozitivne komentare iz Nerezina, od učitelja, učenika i gostiju- kazao je Belošević.

Na dodatni upit o poslovanju kojeg je uputio s govornice vijećnik Hrvoje Herček direktor je poručio kako je do 31. kolovoza poduzeće Gradski objekti koje upravlja Nerezinama uprihodilo 1,15 milijun kuna, dok je na rashode otišlo 966.000 kuna.

-Obveze koje su ostale za podmiriti u rujnu je dio plaće inešto oko režija, kad se to podmiri ostat će 10-15 tisuća kuna na računu. Podsjećam proračunom je osigurano 300 tisuća kuna za upravljanje odmaralištem, od čega smo iskoristili 290.000 kuna, zatim rebalansom smo dobili još dodatnih 300.000 što nismo iskoristili još. U daljnjem planu je završetak uređenja donjeg odmarališta i obnova prvog kata s rekonstrukcijom sanitarnih čvorova- zaključio je Belošević