°C 3

U Jaski upitnik o javnom prijevozu

11.04.2018.

Redakcija

Grad Jastrebarsko pokrenuo je izradu Studije javnog prijevoza na području grada te poziva građane da ispune anketni upitnik o javnom prijevozu.

Javni prijevoz na području grada Jastrebarskog i okolnih naselja već duže vrijeme predstavlja problem, a izgleda kako ga se napokon krenulo rješavati. Naime, iz Gradske uprave objavili su kako je pokrenuta izrada Studije javnog prijevoza na području Jastrebarskog s ciljem osiguravanja mobilnosti za građane cijelog administrativnog područja grada.

Studija će, kažu u Gradu, obuhvatiti analizu postojeće ponude javnog prijevoza kao i ispitati postojeće stanje mobilnosti. Temeljem dobivenih rezultata, predložit će se operativni koncept javnog prijevoza kao i njegova kompatibilnost s ostalim oblicima održive mobilnosti u prometnom sustavu grada Jastrebarskog, a učinkovitost implementiranih sustava, reflektirat će se na uravnoteženost i gospodarski rast. 

Kako bi o pitanju javnog prijevoza u gradu svoje mišljenje mogli dati i građani iz Grada pozivaju na ispunjavanje anonimnog anketnog upitnika.

-Vaše mišljenje nam je izuzetno važno kako bi zajedno doprinijeli razvitku prometnog sustava, a ujedno i boljoj budućnosti našeg grada – priopćili su iz gradske uprave.

Nakon provedenog online upitnika provest će se istraživanje i među učenicima, a Studijom će biti analizirana i prijevozna potražnja do područja Gospodarske zone Jalševac, čime će biti definirane i potencijalne grupe korisnika javnog prijevoza na i izvan administrativnog područja grada Jastrebarskog, stoji u priopćenju Grada.

Anketni upitnik je moguće ispuniti do 22. travnja 2018., a nalazi se ovdje!