°C -3

U Jaski međunarodna konferencija Šumarskog instituta

09.02.2018.

Redakcija

U spomen na 20. godišnjicu tragične smrti šest znanstvenika Hrvatskoga šumarskog instituta (dr. sc. Nikole Komlenovića, dr. sc. Branimira Mayera, dr. sc. Petra Rastovskog, prof. dr.sc. Ante Krstinića, mr. sc. Zlatka Perića i mr. sc. Gorana Bušića) u Jastrebarskom se danas održava međunarodna znanstvena konferencija „Šumarska znanost: Sjećanje na prošlost, pogled u budućnost“.

Konferencija je posvećena znanstvenom opusu tragično preminulih znanstvenika te budućnosti šumarstva u RH. Otvorenju konferencije, u ime Zagrebačke županije, jednog od njezinih pokrovitelja, prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

-Baviti se šumarskom znanošću znači biti u službi zaštite prirode. Hrvatska još uvijek, na sreću, ima prednost, zapravo privilegiju da o bogatstvu šuma može govoriti u superlativima. Zagrebačka županija i nadalje želi biti, i ostati, zeleni prsten oko grada Zagreba. Vjerujem da i vaša struka tome daje značajan doprinos- rekla je zamjenica Žužak.

Konferenciju je otvorila Branka Ramljak, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, poručivši da su najveća vrijednost društva kreativni ljudski potencijali, odnosno istraživači i znanstvenici čiji intelektualni potencijal predstavlja glavnu pokretačku snagu njegova razvoja. 

Hrvatski šumarski institut, sa sjedištem u Jastrebarskom, vodeća je znanstveno-istraživačka institucija u području šumarstva u RH. Osnovan je prije 72-je godine.(Zagrebačka županija)