°C 18

Tribina ministra Tolušića u četvrtak u Dubravi

16.05.2017.

Igor

"Nova poljoprivredna politika" - naziv je javne tribine o aktualnom stanju ali i novom smjeru kojega u hrvatskoj poljoprivredi promovira aktualni resorni ministar Tomislav Tolušić. Tribina se održava u četvrtak, u restoranu Sablić u Dubravi (vrbovečkoj) u 12,30 sati.

Nesumnjivo je da će gostovanje ministra Tolušića u najstočarskijem kraju Zagrebačke županije izazvati veliki interes publike za sudjelovanjem u razgovoru. Ovdje je, naime, i sjedište Udruge uzgajivača simentalca pod predsjedanjem Damira Horvatića, koji su pod budnim okom savjetodavne službe na čelu s Damirom Pejakovićem, postigli posljednjih godina svjetske rezultate, poglavito u genetici.

Bit će zanimljivo čuti i odgovor ministra na pitanje: hoće li se na području Zagrebačke županije otvoriti dvije ispostave Agencije za plaćanje u poljoprivredi, kako to u svojoj kampanji najavljuje kandidat za župana Vladimir Bregović.

-U Ministarstvu o tome intenzivno razgovaramo i vrlo je izvjesno da jednu ispostavu otvorimo upravo u Vrbovcu. Logično, jer je ovdje najveća koncentracija poljoprivrednih proizvođača, odnosno OPG-a - kazao je potpisniku ovih redaka ministar Tolušić nedavno u Vrbovcu .