°C 11

Svetonedeljski Zrikavci posjetili gradonačelnika, pitali ga što je htio biti kao mali

11.04.2019.

Romana Šimek

U sklopu projekta „Say hello to the world“  djeca iz odgojne skupine Zrikavci Dječjeg vrtića Slavuj (objekt Strmec) posjetili su Gradsku upravu Grada Svete Nedelje, a dočekao  ih gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice gradonačelnika Marije Hršak. Zrikavci su pristigli u pratnji odgojiteljica Eržebet Širanović i Zdenke Sever, te psihologinje Sare Jager.

Uvažavajući vrijednosti i ciljeve Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj Dječji vrtić Slavuj je sklopio ugovor s FINI zavod Radeče i uključio se u projekt „Say hello to the world”, međunarodnu inovaciju virtualnog povezivanja vrtića i škola putem mrežne aplikacije „My hello”. Projekt omogućava povezivanje djece diljem svijeta prema unaprijed pripremljenom programu „Pet prstiju” s ciljem upoznavanja različitih kultura i tradicija, oblikovanja nacionalne i državne svijesti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, prihvaćanja različitosti, prevladavanja predrasuda i stereotipa, te komunikacije i izmjene primjera dobre prakse. Projekt se sastoji od 5 tema: 1. To sam ja, 2. Ja i moja obitelj, 3. Ja i moj vrtić, 4. Ja i moje mjesto/grad, 5. Ja i moja država. Posjet gradonačelniku održan je u sklopu teme Ja i moje mjesto.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak dočekao je djecu iz skupine Zrikavci te pojasnio što zapravo gradonačelnik radi i koliko je važno kvalitetno upravljati gradom. Mališane je najviše zanimalo što je gradonačelnik želio postati kada je bio dijete i da li je način na koji se postaje gradonačelnik sličan utakmici u smislu tko je bolji i ima više navijača taj i pobijedi.

„Kao dijete želio sam postati odvjetnik. Čovjek sazrijeva  kroz razna učenja koja ga vode ka zanimanju u kojemu se u konačnici pronađe. Potrebno je ulagati i njegovati ono što volimo jer je svako zanimanje vrijedno i potrebno“  istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Odgojna skupina Zrikavci otpjevali su i dvije prigodne pjesme, uručili crtež na temu Gradske vijećnice gradonačelniku, te nastavili druženje s gradonačelnikom i zamjenicom gradonačelnika u neformalnom tonu uz slatkiše i sokove koje su im pripremili.

foto: Grad Sveta Nedelja