°C 25

Svečano otvoren dograđeni dio DV Izvor u Bregani

11.09.2018.

Vana Pocrnjić

Stanovnici Bregane i okolnih mjesta, pogotovo mlade obitelji i roditelji predškolaraca, s velikim su zanimanjem i veseljem pratili dogradnju područnog objekta Dječjeg vrtića Izvor. Završetak radova označio je novo razdoblje i visoko podignute standarde u predškolskom odgoju djece.

Nova zgrada ima 4 prostorije za boravak djece sa sanitarnim i svim ostalim popratnim prostorima, polivalentna dvorana s malim tribinama, te vanjska terasa s umjetnom travom i uređenim okolišem, sve povezano toplim hodnikom s već postojećom zgradom.

Svečanost otvorenja upriličena je danas, 11. rujna, kada su simboličnu vrpcu ispred ulaza u novi dio zgrade prerezali gradonačelnik Krešo Beljak i ravnateljica DV Izvor Martina Trošelj, uz zamjenike gradonačelnika Sanju Horvat Iveković i Željka Stanca.

Velikom broju uzvanika najprije se obratila ravnateljica DV Izvor Martina Trošelj, uputivši zahvale svima koji su omogućili ostvarenje ovog velikog projekta i tako svojim najmlađim sugrađanima osigurali sretnije djetinjstvo.

Gradonačelnik Beljak je zahvalio na trudu svima koji su vrijedno radili na ovom projektu te, između ostaloga, istaknuo kako bi Grad Samobor mogao još i više ulagati u vrtiće i škole, kao i za sve ostale društvene potrebe, kada bi država više novca vraćala lokalnim samoupravama, gradovima i općinama, koji im uvelike pune državni proračun. 


Mališani su svojim gostima i prijateljima priredili glazbeni program uz ples, nakon čega su razdragani sa svojim tetama otrčali na igranje, dok je ravnateljica vrtića Martina Trošelj odrasle povela u razgledavanje novog dijela vrtića.

Investiciju vrijednu više od 5 milijuna kuna financirao je Grad Samobor, uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od milijun kuna. Sama izgradnja, po projektu i nadzoru Šport-projekta iz Samobora povjerena je V.M. Gradnji iz Bregane.

Galerija slika

Svečano otvoren dograđeni dio DV Izvor u Bregani Svečano otvoren dograđeni dio DV Izvor u Bregani Svečano otvoren dograđeni dio DV Izvor u Bregani Svečano otvoren dograđeni dio DV Izvor u Bregani Svečano otvoren dograđeni dio DV Izvor u Bregani