°C 11

Sve više prometnih nesreća: Policija apelira na oprez!

03.01.2018.

majai

Zbog teških prometnih nesreća koje su se na Novu Godinu dogodile u Zaprešiću i Samoboru, a u kojima su poginule tri mlade osobe Policijska uprava zagrebačka uputila je poseban apel vozačima da se pridržavaju prometnih pravila.

Policija učestalo ukazuje na kršenje prometnih propisa te policijski službenici PU zagrebačke tjedno provode preventivno-represivne akcije s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja i preveniranja prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama.

Iz policije podsjećaju kako su se na području PU zagrebačke 1. siječnja dogodile dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale tri mlade osobe. Nesreće su se dogodile u Samoboru i Zaprešiću i to zbog neprilagođene brzine kretanja i prolaska na crveno svjetlo, a pretpostavlja se da sudionici nesreća nisu bili vezani sigurnosnim pojasem budući da su poginuli sudionici prometnih nesreća ispali iz vozila.

-Pozivamo građane na pridržavanje prometnih propisa s naglaskom na prekršaje zabrane vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanje ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa, kako vozača tako i ostalih putnika u vozilu te zabranu prolaska na crveno svjetlo – izvijestili su iz PUZ-a.

(M.Ivčić/PUZ)