°C 26

Sve o Samoboru na jednom mjestu

14.06.2017.

majai

Sve informacije o gradu Samoboru, o događanjima, kulturnim i sportskim susretima, udrugama, klubovima, trgovačkim društvima, ustanovama i institucijama u gradu od sada su dostupne na jednom mjestu jedinstvenom mjestu - novoj Internetskoj stranici, u potpunosti jedinstvenoj i namijenjenoj korisnicima.

Riječ je o stranici koja obuhvaća službene stranice Grada Samobora, Turističke zajednice i gradskih ustanova, kao i samoborskog Komunalca kako bi građani na jednom mjestu dobili sve potrebne informacije. Stranica koja je dostupna na domeni www.samobor.hr, danas je lansirana i predstavljena javnosti.

Osim građanima, stranica je namijenjena i posjetiteljima Samobora te je tako podijeljena na dva dijela. Sadrži i jedinstveni kalendar gradskih događanja, termine korištenja sportskih objekata, popis restorana i znamenitosti, udruga i ustanova i slično.


-Cilj ovakvog pristupa je povećati transparentnost i omogućiti građanima lakše korištenje i bolje snalaženje. Ovo je još jedan u nizu projekata kojima se Grad Samobor okreće novim tehnologijama i pametnim rješenjima koji će život u gradu učiniti još kvalitetnijim – ističu iz Gradske uprave Grada Samobora.

Novu internetsku stranicu predstavile su njezine kreatorice glasnogovornica gradske uprave Petra Aralica i direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina. Projekt je realiziran uz pomoć lokalnog iDEA studija pod vodstvom Borisa Bengeza.
Sve što se događa u Samoboru od danas je građanima i ostalim zainteresiranima dostupno "u jednom kliku" putem web-a koji pruža jedinstveni "prozor" s pogledom na Samobor.