°C 5

Strnščak: Stožer je spreman, kuće trenutno nisu ugrožene

07.03.2018.

Ivana Crnković

Iako smo danas imali priliku uživati u sunčanim zrakama, porast temperature pogodovao je kopnjenju snijega što pak kod mnogih građana u Zagrebačkoj županiji, pa tako i u Vrbovcu, pobuđuje strah od poplava.

Oborinski kanali puni vode prizori su koji okružuju vrbovečki kraj. Sam gradonačelnik Denis Kralj pozvao je  vijećnike da odrade zajedno današnju sjednicu kako bi čim prije obišli teren, no stanje je za sad pod kontrolom.

-Stanje na terenu nije kritično kako smo mislili pri prvim informacijama s terena. Teže je u Brčevcu i jedan dio Lonjice. Kuće nisu ugrožene, putevi su problem jer su dijelovi puteva pod vodom i pratit ćemo situaciju i dalje tijekom noći. Količina vode u večernjim satima je ipak imala tendenciju pada, ali ako bude kiše narednih dana bit ćemo na oprezu. Stožer je spreman i vjerujem da neće biti problema-rekao nam je načelnik Stožera za civilnu zaštitu Grada Vrbovca i dogradonačelnik Ivica Strnščak.

Pri obilnim padalinama i kopnjenju snijega problemi s poplavom prvo se javljaju u Celinama, Brčevcu, Lugi i Lonjici. Svjesni su toga i u Gradu Vrbovcu.

-Rekli smo i ranije da ćemo napraviti ono osnovno čime odmah možemo doprinijeti da ta mjesta ubuduće ne plave, ako ima kakav most pod kojim zastaje voda da se pročisti radi bolje propusnosti i slično. Na proljeće ćemo sigurno imati i širu akciju prokopavanja kanala kako plavljenja ne bi više bilo na jesen-najavio je gradonačelnik Denis Kralj.