°C 14

Škola u Rudama energetski obnovljena

11.09.2017.

majai

Za oko 130 učenika OŠ Rude prvi dan škole bio je posebno uzbudljiv. Naime, dočekala ih je obnovljena škola koja je sada u potpunosti prilagođena njihovim potrebama.

Radovi na energetskoj obnovi školske zgrade u Rudama kraj Samobora ukupno su iznosili oko 800 000 kuna, od čega je s 400 000 kuna projekt sufinancirala Zagrebačka županija, a otprilike isto toliko uložio je i Grad Samobor.Energetska obnova škole uključila je novu fasadu, zamjenu stolarije, ugradnju nove i energetski učinkovite LED rasvjete te toplinsku izolaciju stropova.

Svoje zadovoljstvo izrazila je ravnateljica Kristina Halužan, koja je naglasila kako se posebno cijene ulaganja u male škole, s manjim brojem učenika, kako bi se i njima omogućila jednaka kvaliteta školovanja koju imaju učenici većih škola.U ime Grada nazočne su pozdravili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i resorni pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

I ova, kao i ostale samoborske škole bilježi rast broja učenika. Trenutno je pohađa 137 učenika, od čega su 22 prvašića, u dva objekta, matičnoj školi u Rudama i područnom objektu u Manjoj Vasi.