°C 18

Škola u Jakovlju dobila novo igralište

14.09.2017.

Igor

Osnovna škola Jakovlje dobila je novo igralište koje će 320 učenika osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture koristiti i u svoje slobodno vrijeme. Igralište je otvoreno u sklopu Olimpijskoga dana koji je danas upriličen u OŠ Jakovlje, a kojim se promiču olimpijska načela - razumijevanje, mir, solidarnost. 

-Županija je prepoznala inicijativu naših mještana i osigurala sredstva za gradnju igrališta. U našemu mjestu i nema puno sadržaja, pa će ovo igralište, koje je napravljeno za mali nogomet i košarku, djeca koristiti i za svoje slobodne aktivnosti- rekla je ravnateljica škole Ljiljana Klepac.

U njegovu izgradnju Zagrebačka županija uložila je preko 660 tisuća kuna.

-Županija pridaje veliku važnost ulaganjima u prosvjetu, prije svega u gradnju i obnovu škola, ali i u gradnju ovakvih igrališta. Ovo je trenutno najbolja investicija koju smo mogli napraviti za djecu u Jakovlju- rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Načelnica Jakovlja Sanja Borovec zahvalila je Županiji što je omogućila gradnju, kako je rekla, prijeko potrebnoga igrališta te poručila da su upravo sportaši, koji se s raznih natjecanja vraćaju s brojnim priznanjima, jedni od vodećih ambasadora ove općine.