°C 11

Samoborski umirovljenici dobivaju i uskrsnice

26.02.2018.

Redakcija

Nakon što je samoborskim umirovljenicima isplaćeno gotovo 2000 božićnica, grad je sada povodom nadolazećeg blagdana osigurao sredstva i za isplatu uskrsnica. 

Za tu namjenu su iz gradskog proračuna uspjeli izdvojiti 560 tisuća kuna, a iz grada poručuju kako je to samo još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza da je Samobor grad po mjeri čovjeka.

Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200, 300 ili 500 kuna.

Iz grada obavještavaju sve umirovljenike s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska primanja do 2.000,00 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima.

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika u terminu od 1. do 9. ožujka ove godine, a isti se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor). Obrazac se osim na porti može preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjene obrasce obavezno je priložiti kopiju osobne iskaznice i zadnjeg odreska mirovine. Svaki umirovljenik obvezan je prijaviti mirovinska primanja po tuzemnoj i inozemnoj osnovi.

Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 19. ožujka do 16. travnja, a iz grada mole umirovljenike za pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore.