°C 23

Samoborski palijativni tim dobio dva nova uređaja

12.04.2019.

Romana Šimek

Mobilnim palijativnim timovima Doma zdravlja Zagrebačke županije uručena su jučer u Samoboru dva mobilna ultrazvučna aparata, za dijagnostiku nakupljanja patološke tekućine u prsnom košu i trbuhu, te pokretna stomatološka jedinica. Nabavu opreme vrijedne 317.000 kuna financirala je Zagrebačka županija.

„Nabavljena oprema doprinijet će kvalitetnijoj skrbi palijativnih bolesnika u njihovu domu. Cilj palijative i jest da se odgodi institucionalizacija bolesnika, jer oni se u vlastitom domu osjećaju bolje i sigurnije“, rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Za područje Zagrebačke županije, s obzirom na broj stanovnika, ugovorena su tri mobilna palijativna tima. Ravnatelj Doma zdravlja Većeslav Bergman, naglasio je, ponosan je na njihov rad.

„Ljudi koji su ušli u djelatnost palijative heroji su medicinske djelatnosti. Ostavili su svoje ordinacije i prihvatili se vrlo odgovornog, zahtjevnog i emocionalno iscrpljujućeg posla. Dom zdravlja Zagrebačke županije postao je brend za palijativu na nivou Hrvatske. Nismo s njom krenuli prvi, no učili smo na tuđim greškama i danas imamo jednu od najbolje organiziranih palijativnih službi“, rekao je Bergman, dodavši da nabavljena oprema predstavlja nadstandard palijativne skrbi.

foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

Samoborski palijativni tim dobio dva nova uređaja Samoborski palijativni tim dobio dva nova uređaja Samoborski palijativni tim dobio dva nova uređaja Samoborski palijativni tim dobio dva nova uređaja Samoborski palijativni tim dobio dva nova uređaja