°C 22

Samobor stvara uvjete za još veći angažman mladih

19.11.2018.

Redakcija

Prošlog tjedna u Centru za mlade Bunker održan je posljednji javni događaj u okviru Erasmus+ projekta dijaloga mladih s donositeljima odluka pod nazivom "Kad se mlade ruke slože".

Projekt je usmjeren na razvijanje građanskih kompetencija mladih te izradu Gradskog programa djelovanja za mlade Grada Samobora, a organiziraju ga Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor, Grad Samobor te Pučko otvoreno učilište Samobor.

U okviru prva dva događaja mladi s područja Samobora, na temelju provedenog istraživanja potreba mladih, izrađivali su ideje i prijedloge koji će predstavljati središnji dio Gradskog programa.

Javni događaj okupio je mlade, donositelje odluka te stručnjake iz raznih područja, kao što su sport, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna politika, kultura i slobodno vrijeme mladih, koji su dali svoje komentare i mišljenja na predstavljene prijedloge mladih te tako pomogli oblikovati smjernice.

Nakon oblikovanja nacrta Gradskog programa djelovanja za mlade na temelju provedenih aktivnosti uslijedit će savjetovanje sa zainteresiranom javnošću s ciljem stvaranja konačne verzije dokumenta.

(Foto: Grad Samobor)