°C 21

Samobor 10. u Hrvatskoj po cijenama nekretnina, slijede Gorica, Zaprešić...

06.11.2018.

Ivana Ćurić

Prema istraživanju Njuškala provedenom na uzorku od 154 tisuće aktivnih oglasa nekretnina, cijene istih u Hrvatskoj na godišnjoj razini nastavljaju rekordan rast. Tako su cijene stanova na razini cijele Hrvatske više za 7 i pol posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su kuće skuplje za 4 i pol posto.

-Prisutna je velika varijacija u cijenama u ovisnosti o gradovima, no možemo reći kako su visoke cijene pretežito prisutne u gradovima na obali te dodatno u Zagrebu i bližim okolnim gradovima, dok niže cijene ponajviše prevladavaju na istoku Hrvatske. Primjerice, prosječna cijena kvadrata stana u Šibeniku iznosi 1.468 eura, dok Kvadrat kuće u istom gradu košta 1.271 euro. Istovremeno, cijene kvadrata stanova u Velikoj Gorici i Zaprešiću su 37 posto povoljniji od cijene kvadrata u gradu Zagrebu-ističu iz Njuškala.

Na ljestvici gradova po cijenama nekretnina na 10. mjestu je Samobor gdje je pri kupnji stana prosječno potrebno izdvojiti 1.260 eura po kvadratu, a kada je kuća u pitanju 957 eura po kvadratu. Prosječna cijena kvadrata stana u Velikoj Gorici u listopadu je iznosila 1.209 eura, a kvadrat kuće 939 eura. Tim cijenama Gorica je po cijenama na 12. mjestu gradova s najvećim cijenama nekretnina. Na 13. mjestu je Zaprešić, a Ivanić-Grad na 22.

Galerija slika

Samobor 10. u Hrvatskoj po cijenama nekretnina, slijede Gorica, Zaprešić...