°C 25

Ravnateljica samoborskog kina izabrana u komisiju filmskog festivala u Cannesu

10.05.2019.

Romana Šimek

Zahvaljujući raznolikom i kvalitetnom programu, samoborsko kino je nedavno postalo članicom Europa Cinemas udruženja koje okuplja vrhunska kina Europe, a ravnateljica kina, Jelena Vojvoda, izabrana je u komisiju prestižnog filmskog festivala u Cannesu.

Naime, ravnateljica samoborskog kina izabrana je u komisiju koja će odabrati film koji će nositi posebnu oznaku europskog filma, a ova se nagrada u sklopu Festivala dodjeljuje 17. godinu za redom. Filmski festival u Cannesu održava se od 14. do 25. svibnja, a osim ravnateljice samoborskog kina, komisiju ove godine čine ravnatelji iz Litve, Francuske i Grčke.

Podsjetimo, u 2018. godini je u samoborskom kinu održano 700 filmskih projekcija s 212 filmskih naslova, a zabilježeno je 21.014 posjetitelja - 8.122 više nego 2017. godine. Uz to, organiziraju i Svečane samoborske premijere filmova, dječji Filmko - besplatne projekcije za školarce tijekom školskih praznika, Cinema cafe, Kino u gostima, Ljetno kino, Dan audiovizualne baštine i mnoge druge programe.

foto: Luka Stanzl/PIXSELL