°C -1

Provale u Pušći i Mičevcu

12.01.2018.

ivana

Više provala posljednjih tjedan dana zabilježeno je na području Zagrebačke županije.

Jučer, 11. siječnja, između 6 i 18.30 sati u Pušći (Vidikovec) nepoznati je počinitelj provalio u kuću 51-godišnjaka i otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.  

Dok je 45-godišnja vlasnica bila na katu svoje kuće u Mičevcu nedaleko od Velike Gorice, začula je zvukove koji dopiru iz prizemlja objekta. Spustila se u hodnik i tamo je imala što vidjeti.

-Zatekla je muškarca koji je pregledavao ormarić u hodniku, pretraživao ladice te ga je tako i spriječila u krađi. Nepoznati lopov udaljio se potom iz kuće u nepoznatom smjeru-rekao nam je pomoćnik načelnika PP Velika Gorica Ivica Stuparić. Iz policije ističu kako je istraga u tijeku te vjeruju da će vrlo brzo počinitelja privesti pravdi.

Nažalost nije to jedino kazneno djelo u Mičevcu. U noći 6. na 7. siječnja nepoznata osoba provalila je u objekt u izgradnji. Nepoznati lopov obio je drvenu ploču s prozora , ušao u objekt i na vratima obio okot. Tom prilikom ukrao je samohodnu motornu kosilicu i napravio štetu u vrijednosti oko 3.000 kuna. (PUZ/I.C.)