°C 4

Proslavljen Dan općine Stupnik

17.05.2018.

Vana Pocrnjić

Stupnik je proslavio svoj dan te je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća gdje je načelnik Bruno Perković najavio projekte čija se realizacija planira. A jedan od važnijih je, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, gradnja nove osmogodišnje škole.

-Ona je našoj djeci nasušna potreba. Od svoga osnutka prije 22 godine općina Stupnik, kao jedna od rijetkih sredina u Hrvatskoj, ima stalan rast stanovništva. Broj upisane djece u prvi razred svake je godine sve veći- kazao je načelnik Perković.

-U skladu s tim konceptom u izradi je projektna dokumentacija za rekonstrukciju nekoliko ulica s gradnjom nogostupa, biciklističke staze i rješavanjem oborinske odvodnje. Istaknuo bih ulicu Sv. Benedikta, županijsku cestu koja je važna poveznica između Gornjeg i Donjeg Stupnika. Početak njezine obnove planiran je za kraj 2019., a nakon završetka dugo očekivane rekonstrukcije Gornjostupničke ulice, državne ceste kojoj je ulica Sv. Benedikta obilazni pravac- rekao je Perković. Istaknuo je i dobivene građevinske dozvole za gradnju sekundarne kanalizacije u naselju Gornji Stupnik.

Posebnu zahvalu načelnik Perković uputio je članovima DVD-a Stupnik koji su nedavno primili zlatnu povelju Hrvatske vatrogasne zajednice „Najpothvat u vatrogastvu u 2017.“ Brzim izlaskom na intervenciju, pomoću hidrauličkog i pneumatskog alata, spasili su život mladiću koji je ispao iz automobila koji ga je pritom prikliještio.

Na sjednici su dodijeljena u javnih priznanja i to Franji Biliću, Ani Klemenčić, Dragici Horvat i Marici Vulje.

U obraćanju članovima Općinskoga vijeća, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan, rekao je da predstavničko tijelo i izvršna vlast moraju naći zajednički jezik u moderiranju života svake općine, grada i županije.

(Foto: Zagrebačka županija)