°C -1

Promijenjene granice Jaske i Samobora

13.02.2018.

Maja Ivčić

Gradonačelnici Jastrebarskog i Samobora sporazumno su utvrdili granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana. Odluke o novim granicama usvojila su prethodno gradska vijeća ovih dvaju susjednih gradova kako bi se stvorili uvjeti za poboljšanje komunalne infrastrukture na tom području, posebice za održavanje i izgradnju nerazvrstanih cesta.

Radi se o utvrđivanju granice na dijelu katastarskih općina Šipački Breg i Sveta Jana, točnije području izvorišta Gornja Draga I i području nerazvrstane ceste Draga Svetojanska – Japetić.

Ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Šipački Breg, koja je administrativno u sastavu Grada Samobora, te pripisa u katastarskoj općini Sveta Jana, koja je administrativno u sastavu Grada Jastrebarskog, iznosi približno 10 500 m2, dok ukupna površina otpisa površine iz katastarske općine Sveta Jana te pripisa u katastarsku općinu Šipački Breg iznosi 8 856 m2.

Iz Grada Jastrebarskog istaknuli su kako će ovakav potez direktno utjecati na projekt izgradnje prometnice do izletišta na Japetiću za koje već postoje planovi.

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak istaknuo je pak zadovoljstvo ovakvim potezom dvaju gradova, te na isti pozvao zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako bi se riješio problem teritorijalnog spora na području Pavučnjaka.

(foto: Grad Samobor)