°C 21

Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima

20.11.2018.

Redakcija

Radovi na vodospremi u naselju Tržić na području općine Klinča Sela u završnoj su fazi. Vodosprema od 800 kubika značit će puno za stanovnike tamošnjih naselja.

Riječ je o gradnji najveće vodospreme u vodoopskrbnom sustavu Klinča Sela u vrijednosti od 2 780 000 kuna. Investicija se u sto postotnom iznosu financira sredstvima EU fondova, a završetak radova iz Komunalnog Klinča Sela očekuju i prije rokova.

-Vodosprema je u završnoj fazi. S izvođačem imamo ugovor do travnja 2019. godine, međutim radovi su napredovali. Ljeto i jesen su bili povoljni te su radovi u završno fazi, pa će, po mojoj procjeni, završiti već u 1. mjesecu, možda čak i prije – kaže nam direktor Komunalnog Klinča Sela, Marko Bilobrk.Nakon završetka radova uslijedit će tehnički pregled, a sve bi u konačnici trebalo biti spremno za rad do travnja iduće godine.

Iako se projekt u potpunosti financira sredstvima EU fondova, Agencija za plaćanja u poljoprivredi kasnila je s isplatom zbog čega je Komunalno Klinča Sela moralo podići kredit od milijun kuna kako bi financiralo uznapredovale radove. Direktor Bilobrk objasnio je kako je nedavno ipak stigla odluka o isplati te će se projekt moći do kraja isfinancirati prema planu.Jer riječ je doista o važnom projektu za cijelu općinu koji će donijeti stabilnost u vodoopskrbi, te osigurati propisnu protupožarnu zaštitu na njenom području.

-To je vodosprema koja će rješavati vršna opterećenja za naselja Klinča Selo i Zdenčinu. Velika je 800 kubika i snabdijevat ćemo je iz vodocrpilišta iz Gonjeve – kazao je direktor Bilobrk.

Nakon ovog, Klinča Sela očekuju i brojni drugi projekti vezani za poboljšanje sustava vodoopskrbe na cijelom području općine.

Galerija slika

Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima Pri kraju radovi na najvećoj vodospremi u Klinča Selima