°C 7

Požar kuće u Čegljima

06.07.2018.

Vana Pocrnjić

Požar koji je buknuo na potkrovlju kuće u Čegljima dogodio se prošlog četvrtka. Požar je brzo ugašen, i na sreću nije bilo ozlijeđenih osoba, a na teren su odmah izašli članovi DVD-a Čeglji (8 vatrogasaca) i DVD-a Jastrebarsko (13 vatrogasaca).  

Osim članova navedenih društava, na požarište su izašli i djelatnici policijske postaje Jastrebarsko, JVP Karlovac te djelatnici Elektre Jastrebarsko i članovi DVD-a Draganići.

 

Kada su vatrogasci stigli na mjesto požara ustanovili su da je potrebno izvršiti unutarnju i vanjsku navalu, te da se u kući ne nalazi nijedna osoba, i da u kući nema plina ni plinske instalacije. Požar je uspješno ugašen u popodnevnim satima, a nakon uspješnog gašenja vatre, vatrogasci su krenuli skidati crijep s kuće zbog moguće sumnje u tinjanje vatre u krovnoj konstrukciji.

Na kući je nastala ogromna materijalna šteta.

-Očevidom je utvrđeno da je požar krovišta izbio najvjerojatnije uslijed kvara na vanjskom oštećenom dijelu priključnog kabela električne instalacije. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 kuna- priopćili su iz PU zagrebačke.

Na ovoj intervenciji uspješno se pokazala koordinacija, upravljanje i komunikacija više vatrogasnih postrojba, no isplivali su i pojedini problemi s kojima su se susreli vatrogasci na intervenciji.

- Na intervenciji uvidio se jedan od najvećih problema, odnosno nedostataka, a to su vozila za DVD Čeglji sukladno Planu ZOP-a (Plan zaštite od požara) i nedostatak osobne zaštitne opreme za članove DVD-a Čeglji. Također u naselju Čeglji nedostaje hidrantska mreža- priopćili su iz DVD-a Čeglji.

 

(Foto: DVD Čeglji)

Galerija slika

Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima Požar kuće u Čegljima