°C 15

Postigli dogovor: Samoborci će se ipak kupati na Vungriju!

09.07.2018.

Maja Peranić

Samoborci mogu odahnuti. Ipak će se i ovog ljeta moći kupati na omiljenom kupalištu na Vugrinščaku. Kako su danas objavili iz Gradske uprave, postigli su dogovor s bivšim zakupoprimcem koji je kočio daljnje radove na uređenju bazena i samim time njihovo otvaranje za korisnike.

-S današnjim danom postignut je dogovor između Grada Samobora i dosadašnjeg zakupoprimca, Miroslava Ivanščaka. Najkasnije sutra počinju radovi na uređenju bazena, a predviđeno otvaranje je čim se omoguće nužni uvjeti – izvijestili su iz Grada Samobora.

Podsjetimo, potrebne radove na bazenima na Vugrinščaku zaustavio je sudski spor između Grada i bivšeg zakupoprimca koji od Grada Samobora traži da mu se isplate njegova ulaganja u visini od 1,7 milijuna kuna.

Prvana pitanja rješavat će se svojim tijekom no to više neće onemogućavati rad bazena, kažu iz Grada Samobora, dok je g. Ivanščak rekao kako njihove nesuglasice ne moraju dalje trpjeti građani, a osobito djeca te dodao kako je njegova želja da Grad i nakon ljeta nastavi razmišljati o preuređenju ovog bazena kako bi on postao dostojan Samobora i njegovih stanovnika. 

 

(foto: Grad Samobor)