°C 3

Poduzetnicima 325 tisuća kuna potpore

30.05.2018.

Franjo Simić

U Uredu gradonačelnika Vrbovca danas su potpisani prvi ugovori s poduzetnicima o neposrednim potporama, vrijedni ukupno 325 tisuća kuna, koliko im grad daje za ulaganja u poduzetničku infrastrukturu. Ugovore je danas potpisalo četvero vrbovečkih malih gospodarstvenika: „POS-plast“ s 30 zaposlenih, „Galoks“ koji zapošljava 20 radnika, „Jendriš“ sa petero, te Autoprijevoz “Petanjek“ s troje zaposlenih ljudi.

-Ovo je tek jedna od mjera za poticanje poduzetništva kojima sufinanciramo investicije naših poduzetnika, a time i zapošljavanja u našem gradu. Za ovu smo mjeru prvi put osigurali 600.000 kuna. Znači da je za novi poziv otvoreno još oko 275.000 kuna i pozivam naše poduzetnike da se jave. Osim ove mjere, imamo još i posebne mjere za olakšice u komunalnim doprinosima i komunalnim naknadama – kazao je gradonačelnik Denis Kralj.

U ime poduzetnika, potpisnika ugovora zahvalio je na ovim mjerama Igor Posarić, direktor POS-plasta, kazavši kako je u današnjim uvjetima poslovanja svaka potpora dobrodošla.

-Sve će ovo pomoći u daljnjem zapošljavanju, ali i našoj konkurentnosti i većoj produktivnosti. Indirektno, tako će se i novostvoreni novac vraćati Gradu. Mi ćemo se, pak, zalagati da nešto stvorimo u Vrbovcu i zato nam je drago da to netko i prepoznaje – kazao je Posarić.

Vrbovec, uz mjere za poticanje poduzetničkih investicija, ima i program neposrednih potpora male vrijednosti u poljoprivredi: po 500 kuna za kravu prvotelku, te za sufinanciranje kontrole mliječnosti, a najavljuju se i potpore za pčelare.