°C 20

Počela provedba projekta "Pomoć u kući"

17.04.2019.

Vana Pocrnjić

Na području općina Brdovec, Klinča Sela, Luka i Pušća kreće projekt „Pomoć u kući na području LAG SAVA“. Projekt traje 28 mjeseci i prilika je za 11 nezaposlenih žena s najviše završenom srednjom školom da pronađe posao u svojoj lokalnoj zajednici.

Tijekom 2 godine svaka od zaposlenih žena pružat će pomoć i podršku nemoćnim i starijim osobama u svojoj zajednici tako što će im donositi potrepštine, pomoći u čišćenju kuće ili stana. Ipak, najveća je dobrobit za starije i nemoćne osobe u socijalizaciji jer će na ovaj način imati nekoga za razgovor, budući da će ih zaposlene žene obilaziti redovito te im pomagati u ostvarivanju socijalnih kontakata s drugima. Ukupno je projektom predviđeno da će se na ovaj način pomoći 55 starijih i nemoćnih osoba na području Brdovca, Klinča Sela, Luke i Pušće.

Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane nezaposlene žene, uvjete natječaja možete pogledati ovdje.  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 2.457.532,67 kuna.

Projekt nudi priliku za rad na puno radno vrijeme na 24 mjeseca te dodatno besplatno usavršavanje za zanimanje gerontodomaćice ili neko drugo koje odgovara njihovim afinitetima i potrebama lokalnog tržišta. Cilj je usavršavanja povećati šanse za zaposlenje nakon završetka projekta 2021. U svrhu toga, 11 će žena sudjelovati i u individualnom te grupnom karijernom savjetovanju, a LAG SAVA, korisnik projekta, približit će im kroz analizu lokalnog tržišta mogućnosti kasnijeg zaposlenja.

Lag SAVA provodi projekt u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – regionalni ured Zagreb, Centrom za socijalnu skrb u Zaprešiću te udrugom Eduka – Centar lokalnog razvoja iz Klinča Sela.