°C 21

Pješaci od sutra pod povećalom policije

29.01.2019.

Vana Pocrnjić

Policijska uprava zagrebačka će, s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti u prometu na cestama i zaštite pješaka, u srijedu, 30. siječnja, provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerena na zaštitu pješaka u prometu.

-Napominjemo da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka; prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju- upozorili su iz PU zagrebačke.

Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu.

Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama.

-Stoga opet upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase-kazali su iz PU zagrebačke.