°C 23

Otvorene prijave za stipendiranje obrtničkih zanimanja

14.09.2018.

Redakcija

Na otvoreni javni poziv za projekt Stipendiranja učenika u obrtničkim zanimanjima za 2018. godinu koji je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo još u svibnju prijave su otvorene od 1. rujna.

Riječ je o javnom pozivu namijenjenom učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Kako navode iz Ministarstva, ciljevi Otvorenog javnog poziva su povećanje interesa mladih za obrazovanjem u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima, te osiguranje kvalitetno obrazovanih kadrova koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 18.000.000,00 kuna, od čega 85% sredstava dolazi iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1. rujna 2018. godine na adresu:

 MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Foto: Grad Samobor