°C 25

Otvorena Visoka škola u Ivaniću

22.02.2019.

Redakcija

Iako je s redovitim radom počela ujesen 2018., s početkom akademske 2018./2019. godine, u Ivanić-Gradu službeno je otvorena Visoka škola Ivanić-Grad. Osnovana inicijativom Grada, pod mentorstvom Veleučilišta „Lavoslav Ružićka“ iz Vukovara, polazi je 40 studenata stručnog studija fizioterapije.

-Zasad je to trogodišnji studij, a nakon što se 'osamostalimo' nastojat ćemo dobiti i specijalistički studij. Planiramo otvarati i druge studijske programe u polju biomedicine i zdravstva-rekao je Mile Marinčić, privremeni dekan škole.

Na svečanosti u Ivanić-Gradu, uz ostale, prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak.

-Iznimno smo zadovoljni što na prostoru županije imamo ovakvu visokoškolsku ustanovu, vezanu uz specifičnost Ivanić-Grada, Specijalnu bolnicu 'Naftalan'“-kazala je zamjenica Žužak, dodavši da će proširenjem studijskih programa, i dolaskom studenata iz cijele RH u Ivanić-Grad, biti potrebe i za njihovim smještajem.

Gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš smatra da je pokretanjem visokoškolske djelatnosti napravljen značajan iskorak u ovome gradu.

-Rekao bih da se ovdje radi i o gospodarskom značaju, a iskoristili smo i sve potencijale 'Naftalana' kao učilišne baze. Vjerujem da je ovo početak 'dobre priče' koja će, razvojem novih studijskih programa, promijeniti sliku našega grada- kazao je Leš.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Otvorena Visoka škola u Ivaniću Otvorena Visoka škola u Ivaniću Otvorena Visoka škola u Ivaniću Otvorena Visoka škola u Ivaniću