°C 14

Otvorena nova sportska školska dvorana u Rakovcu

24.03.2017.

Igor

Milijun i po kuna vrijedna školska sportska dvorana otvorena je danas poslijepodne u Rakovcu kraj Vrbovca, u nazočnosti velikog broja uzvanika. Nije to velika dvorana, ali svakako dovoljna za potrebe tjelesnoga odgoja i na radost 112 učenika i njihovih učitelja u ovoj područnoj školi.

Dvoranu su sufinancirali Zagrebačka županija i Ministarstvo regionalnog razvoja, pa su je simboličnim presijecanjem vrpce i otvorili župan Stjepan Kožić i načelnica Sektora za provedbu regionalnog razvoja u svom Ministarstvu Ana Markuz.

-Županija je u ovaj objekt uložila 50 posto sredstava, ostalo Ministarstvo regionalnog razvoja i sama općina. Raduje me što smo i ovo uspjeli realizirati, prije svega, na veselje onih kojima je i namijenjena – našoj djeci – kazao je Kožić i dodao kako je Županija u protekle četiri godine izgradila 13 osnovnih i srednjih škola i sportskih dvorana, u što je uložila 75 milijuna kuna, a do 170 milijuna namaknuto je iz sredstava nadležnih ministarstva i lokalnih zajednica.

Novu je dvoranu, čestitajući svima koji su sudjelovali u njenoj gradnji, blagoslovio novi župnik rakovečki vlč. Darko Rogina. (F.S.)

Galerija slika

Otvorena nova sportska školska dvorana u Rakovcu Otvorena nova sportska školska dvorana u Rakovcu Otvorena nova sportska školska dvorana u Rakovcu