°C 26

Oprez! Policija danas nadzire vozače motocikala, mopeda i bicikala

14.07.2016.

MajaR

Policijska uprava zagrebačka tijekom današnjeg dana provodi Akciju Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala. Akcijom je predviđeno provođenje mjera kojima bi se povećala razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

- Što se tiče motocikala i mopeda, obratit će se pozornost na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenje zaštitne kacige, isteka važenja prometne dozvole, neregistrirana vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica (savijene pločice, pločice montirane ispod sjedala, blatobrana i drugo), tehničku neispravnost i ostalo. U akciji će se koristiti i uređaji za mjerenje razine buke – izvijestili su iz PU zagrebačke.

Također napominju da s obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna će se pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, a to su prekršaji vožnje po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i ostale zakonske odredbe.

Stoga danas, ali i sve druge dane: oprezno i odgovorno u prometu!