°C 7

Općini Bistra 400 000 kuna za sanaciju klizišta i cesta

04.07.2018.

Maja Peranić

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2018. godini je osiguralo sredstva za 28 projekata prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima u sanaciji, a među njima su i dva projekta Općine Bistra.

Ministarstvo će kroz program ukupno dodijeliti 10.000.000 kuna u cilju pomoći jedinicama lokalne samouprave pri otklanjanju šteta nastalih na infrastrukturnim građevinama uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja što će doprinijeti održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva.

Od projekata s područja Zagrebačke županije kojima će biti dodijeljena sredstva nalazi se projekt Sanacije nerazvrstanih cesta – šumskih i poljskih puteva u općini Bistra te Sanacija klizišta-potporni zid također u Bistri. Za oba projekta osiguran je iznos od 200 000 kuna po projektu.

Potpisivanje ugovora između ministarstva i jedinica lokalne samouprave održat će se sutra u dvorani Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

(foto: bistra.hr)