°C 15

Novi pogon u poduzetničkoj zoni Pisarovine

12.09.2018.

Vana Pocrnjić

Obiteljska tvrtka Mihoković metal solutions otvorila je u Pisarovini, u tamošnjoj poduzetničkoj zoni, proizvodni pogon s laserskim rezačem limova i cijevi. Ukupna investicija, kroz projekt „Povećanje prostornih kapaciteta i jačanje tehnološke opremljenosti tvrtke Mihoković“, prelazi 8,6 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno bespovratnih 3,6 milijuna.

-Prednost nabavljenog lasera je u tome što reže i plemenite metale, ima veliku preciznost, a izrezanome materijalu nije potrebna završna obrada i brušenje-kaže Stjepan Mihoković.

Njegova se tvrtka već 25 godina bavi proizvodnjom i obradom metalnih predmeta, zadnjih godina intenzivnije industrijskim dizajnom, te proizvodnjom metalnih stalaka za kozmetičku, prehrambenu i IT industriju, modularnih montažnih platformi, okova za građevinarstvo, sistema zidnih polica, samostojećih polica visoke nosivosti...

-U Pisarovinu planiramo preseliti i nekoliko strojeva iz našeg pogona u Zagrebu, a u planu imamo i nova zapošljavanja. Trebat ćemo programere, operatere, bravare, alatničare... Osnovni je problem što nema dovoljno školovanog kadra-kazao je Mihoković.

Otvorenju pogona tvrtke Mihoković metal solutions, uz ostale prisustvovali su pomoćnica ministrice regionalnog razvoja Katica Mišković, župan Stjepan Kožić i načelnik Pisarovine Tomo Kovačić.

-Uz vlasnike, nitko sretniji od nas što smo u poduzetničkoj zoni otvorili još jedan pogon, ukupno jedanaesti. Ovo je investicija koja zapošljava, stvara dohodak, daje mogućnost mladima da ne odlaze izvan granica naše općine-komentirao je Tomo Kovačić, dodavši da se do kraja godine u poduzetničkoj zoni Pisarovina očekuju još dvije investicije – početak gradnje energane kapaciteta 1,2 megavata i manje pivovare.

Župan Kožić je rekao da ga posebno raduje kada se otvaraju proizvodni pogoni.

-Veseli što se sve događa u jednoj od naših poduzetničkih zona. To samo potvrđuje da smo prije skoro 20 godina, kada smo krenuli s gradnjom poduzetničkih zona, imali dobru viziju. Kroz poduzetničke zone stvaramo uvjete za privlačenje novih investicija koje u konačnosti zapošljavaju nove ljude-kazao je župan.

(Foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Novi pogon u poduzetničkoj zoni Pisarovine Novi pogon u poduzetničkoj zoni Pisarovine Novi pogon u poduzetničkoj zoni Pisarovine Novi pogon u poduzetničkoj zoni Pisarovine Novi pogon u poduzetničkoj zoni Pisarovine