°C 23

Nova kuhinja za učenike u OŠ MIlke Trnine

29.10.2018.

Redakcija

OŠ Milke Trnine u Križu dobila je novu kuhinju koja može isporučiti 300 obroka dnevno. Novu je modernu kuhinju u potpunosti je financirala Zagrebačka županije s nešto manje od 900.000,00 kuna. Općinski je načelnik prigodom otvorenja kuhinje još jednom istaknuo da se Općina Križ zalaže za obrazovanje mladih te stoga učenicima i studentima sufinancira prijevoz i dodjeljuje stipendije te ostalim ulaganjima nastoji unaprijediti proces školovanja.

 

Sufinanciranje osnovnog i srednjeg obrazovanja od strane Općine Križ i iduće se proračunske godine planira u iznosu od oko 350.000,00 kuna namijenjenih za sufinanciranje prehrane učenika slabijeg imovinskog stanja, sufinanciranje udžbenika za osnovnu školu, sufinanciranje produljenog boravka u Osnovnoj školi Milke Trnine te ostale potpore u cilju unaprjeđenja osnovnoškolskog obrazovanja.

 Osim što je škola uključena u projekt Ministarstva obrazovanja Škola za život, dodatnu kvalitetu obrazovanja za sve đake te osnovne škole, a svakako i olakšanje budžetu njihovih roditelja, donosi sufinanciranje udžbenika za sve učenike i to po prvi put od strane Zagrebačke županije i Općine Križ.

No, Općina Križ ove je godine odlučila sufinancirati, odnosno pokrenuti još dva nova projekta za dobrobit učenika, a riječ je financiranje obnove školskih stepenica te ono najvažnije, sufinanciranje programa produljenog boravka koji bi trebao krenuti čim Osnovna škola organizira sve potrebno za početak programa.


(Foto: Općina Križ)