°C -3

Nova donacija -piceki!

21.04.2017.

Igor

Nakon što je prije dva mjeseca predstavilo svoj novi projekt "Postani svoj" i podijelilo prve količine sjemena i sadnica za proljetnu sjetvu, Gradsko društvo Crvenoga križa Vrbovec jučer je najpotrebnijima stanovnicima vrbovečkog kraja podijelilo novu donaciju.

Ovoga puta čak 1.800 komada jednodnevnih pilića, koje je donirala tvrtka "Valipile". Piceki su podijeljeni socijalno ugroženim osobama s područja grada Vrbovec, te općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka. U podjeli su sudjelovale žene, koje su bile zaposlene u programu javnih radova "Zaželi", a kojima su najbolje poznate potrebe njihovih sumještana.


-Pribavljanje ovih donacije rezultat je projekta koje razvijamo, a kojem je prije svega namjera da se potakne veće korištenje poljoprivrednih potencijala i osobnog angažmana za poboljšanje egzistencije i kvalitete života osoba u nepovoljnom socijalnom položaju - kaže ravnateljica Crvenoga križa Vrbovec Jelena Mucko i najavljuje nove pomoći i još raznovrsnije programe. (F.S.)