°C 4

Nastavak radova na rotoru na Velikom vrhu

12.03.2018.

Redakcija

Nakon stanke koja je protekla dva tjedna bila izazvana nepovoljnim vremenskim uvjetima sljedećeg će se tjedna nastaviti radovi na kružnom toku na Velikom vrhu, javlja lokalni.hr.

Radovi koji predstoje odnose se na asfaltiranje kolničke konstrukcije i nogostupa u smjeru općine Pušća, nakon čega će se promet preusmjeriti na novootvoreni kolnik, a pri čemu će se zatvoriti dio prometnice prema naselju Pojatno.

Na tom će se dijelu izvesti rekonstrukcija infrastrukture predviđene projektom te istodobno gradnja i uređenje samog kružnog toka.

Prije nekoliko dana izvedena je i nova javna rasvjeta, a završetak svih radova predviđen je do kraja svibnja.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 5 milijuna kuna, a u sufinanciranje se iznosom od dva milijuna kuna uključilo Ministarstvo unutarnjih poslova provedbom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Županijska uprava za ceste izdvojila je oko 1,5 milijuna kuna, dok će se ostatak potrebnih financijskih sredstava podmiriti iz proračuna Grada Zaprešića.

U Gradu se nadaju kako će gradnjom ovog rotora znatno smanjiti broj prometnih nesreća na području Zaprešića s obzirom na to da je spomenuto raskrižje zbog svoje nepreglednosti bilo “crna točka” u prometu.

Izvor: lokalni.večernji.hr