°C 15

Napuštene životinje iz Zaprešića zbrinjava veterinarska iz Jaske

11.09.2018.

Maja Peranić

Poslove zbrinjavanja napuštenih životinja na području Zaprešića više neće obavljati Udruga "Šapica". Naime, Grad je nedavno taj posao povjerio drugom koncesionaru – Veterinarskoj stanici Jastrebarsko.

Grad Zaprešić sklopio je ugovor s Veterinarskom stanicom Jastrebarsko d.o.o., koja će odsad za Grad Zaprešić obavljati poslove preuzimanja i zbrinjavanja napuštenih pasa, i to po cijeni povoljnijoj za 15% od proračunom predviđenih 400.000 kuna, a preuzet će i pse koji su trenutno na skrbi u Udruzi 'Šapica', izvijestili su iz Grada Zaprešića.

Za taj su se potez, kažu u Gradu, odlučili zbog zahtjeva Udruge "Šapica" da se sredstva za zbrinjavanje povećaju na 600 tisuća kuna i odbijanja potpisivanja ugovora prema dosadašnjim uvjetima i načinu financiranja.

-Grad Zaprešić podmirio je sve svoje obveze prema 'Šapici', a napominjemo i da u Zagrebačkoj županiji, uz Grad Veliku Goricu, izdvajamo najviše sredstava u ovu svrhu – stoji u priopćenju Grada Zaprešića.

Tako će brigu oko napuštenih životinja u Zaprešiću odsada voditi Veterinarska stanica Jastrebarsko koja je taj posao prestala obavljati u svom gradu. Naime, Grad Jastrebarsko nedavno je također odabrao novog koncesionara za tu djelatnost i to iz Pokupskog Cerja, također zbog povoljnije ponude. Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, građani ovakvim potezom nisu zadovoljni ne samo zbog udaljenosti Pokupskog Cerja već i zbog loše reputacije tog prihvatilišta.

(foto: VS Jastrebarsko)