°C 13

Napreduju radovi na školi u Bistri

01.02.2018.

Redakcija

Ukupna vrijednost investicije dogradnje i rekonstrukcije škole u Bistri iznosi više od 30 milijuna kuna, a projekt gotovo u cijelosti financira Zagrebačka županija. Pomoć od strane države došla je kroz Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU koje je podržalo gradnju ove škole s 1 milijunom kuna u sklopu Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama.

Prostor dograđenog dijela škole, površine 1.583,4 m², sadržavat će novih osam učionica s pratećim kabinetima, novu kuhinju s pripadajućom opremom, blagovaonicu, garderobu, sanitarne čvorove, spremišta, prostor za pedagoga i logopeda, dizalo, knjižnicu, zbornicu i druge administrativne prostorije. Rekonstrukcija postojećeg objekta škole pak, čija starost prelazi 50 godina, podrazumijeva rekonstrukciju postojećih učionica koje će svaka dobiti svoj kabinet, a izmijenit će se i dotrajala stolarija, objekt će dobiti i novo krovište te toplinsku fasadu.

-Osim učenika i nastavničkog kadra ove škole, početku iduće školske godine, sigurno se najviše vesele njihovi zaposleni roditelji koji će djecu moći ostaviti u produženom boravku, umjesto da ona pohađaju nastavu u tri smjene kao što je sada slučaj - rekao je župan Stjepan Kožić prilikom obilaska radova te dodao da je kapitalna izgradnja u školstvu samo jedna od mjera kojima se potiče demografska politika na području županije, zadržava mlade obitelji na ruralnim područjima i stvaraju jednaki uvjeti školovanja za sve.

Inače, Osnovnu školu Bistra, koju čine matična škola u Poljanici Bistranskoj i područna odjeljenja u Gornjoj Bistri i Jablanovcu, u ovoj školskoj godini pohađa ukupno 600 učenika.