°C 26

Nagrađeni najuspješniji samoborski školarci i njihovi učitelji

14.06.2017.

majai

Najuspješnijim samoborskim učenicima na državnim natjecanjima i njihovim mentorima i ovaj je put na kraju školske godine iskazana zahvalnost na ustrajnom radu i promicanju imena Samobora u Hrvatskoj.

Na gradskom prijemu za učenike i mentore u Centru za mlade u ponedjeljak, 12. lipnja dočekali su ih zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, viši savjetnik za prosvjetu, sport i tehničku kulturu Marijan Kižlin, viša savjetnica Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave - ispostava Samobor Maja Rađenović Fijan kao i ravnatelji osnovnih i srednjih škola te ravnateljica OŠ Ferdo Livadić.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje u Centru za mlade, prostoru kojeg smo namjenili upravo vama dragi uučenici, da ovdje boravite i da ovdje upotpunjujete sadržaje ovog centra na jedan poseban način. Drago mi je da su oni među vama koji do sad nisu imali prilike upoznati se s ovim prostorom danas tu priliku dobili i da ćete u budućnosti često boraviti ovdje, možda ćete i ovdje davati instrukcije onima koji trebaju jer vi ste najbolji od najboljih. Želim vam da i u daljnjem školovanju postižete izvrsne rezultate i da i dalje pronosite ime Samobora diljem Republike Hrvatske - poručila je učenicima zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković uz zahvalu svim mentorima, ravnateljima, nastavnicima i roditeljima učenika na trudu i požrtvovnosti.

Osvajačima prvih, drugih i trećih mjesta na državnim natjecanjima u pojedninačnim i ekipnim kategorijama potom su predana prigodna priznanja i nagrade, a mentorima nagrađenih učenika zahvalnice. U prigodnom glazbenom programu nastupili su, također nagrađeni, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić Marija Crljen i Borna Dekanić (gitare), Franko Štrbac i Luka Ivir (udaraljke) te Petra Stanec (bisernica). Predstavnici grada, učenici, mentori i predstavnici škola druženje su nastavili na prigodnom domjenku kojeg su priredili učenici samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole.

(Grad Samobor)