°C 18

Nadzor prijevoza djece u Vrbovcu i Zaprešiću

11.09.2017.

majai

Cijeli tjedan, od 11. do 17. rujna na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama i to nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Također, akcija nadzora prijevoza djece provest će se u Zaprešiću i Vrbovcu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke danas provode akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u kojoj se sankcioniraju ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere se poduzimaju i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

-Tijekom preostalog vremena, od 11. do 17. rujna prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji te pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi – kažu u policiji.

S Udrugom „Roda“ dogovorena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića. Akcija će se održati sutra, 12. rujna od 7,30 do 9 sati kod dječjeg vrtića u Vrbovcu te u petak, 15. rujna od 15 do 17 sati kod Vrtića Vrtuljak u Zaprešiću.

Djelatnici Udruge će vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.