°C 15

Mlada Goričanka brončana na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu

11.09.2018.

Redakcija

Matea Mesić iz Velike Gorice na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu osvojila je brončanu medalju

Hrvatska obrtnička komora kao punopravni član OMC-a već niz godina omogućuje hrvatskim frizerima sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara. 

Ove se godine Svjetsko prvenstvo, na kojem sudjeluje 50 zemalja te oko 4000 sudionika i natjecatelja održavalo od 8. do 10. rujna. 

-Iz Hrvatske je kao predstavnica HOK-a u Pariz stigla delegacija od pet natjecatelja u pratnji trenera koji su članovi Ceha frizera HOK-a. Hrvatska obrtnička komora se ponosi činjenicom da su i ove godine na ovom važnom natjecanju sudili i hrvatski suci. Njih šestero kvalitetnim je suđenjem opravdalo i obnovilo svoje licence-poručili su iz HOK-a.
Natjecatelji koji su predstavljali Hrvatsku na ovogodišnjem prvenstvu nastupili su u različitim kategorijama muških i ženskih frizura na lutkama ili sa živim modelima, a među njima najbolji rezultat je polučila mlada Matea Mesić iz Velike Gorice.

Matea je osvojila brončanu medalju u kategoriji „prestige bridal style“. U toj kategoriji natjecalo se više od 40 natjecatelja i natjecateljica iz cijelog svijeta.

-Hrvatska obrtnička komora upućuje čestitke mladoj Matei, ali i svim ostalim natjecateljima i članovima tima koji su sjajno predstavili Hrvatsku na ovogodišnjem natjecanju u Parizu-priopćili su iz Komore.

Uz Velikogoričanku Mateu Hrvatsku su predstavljali i Matija Leninger, Dejan Vukajlić, Zdravka Pukec i Dragutin Sastić.(Foto:HOK)