°C 4

Ministar Tolušić pruža potporu ekipi Dubrave i budućem županu

18.05.2017.

Igor

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pružio je danas nedvosmislenu potporu mladim, ali odlučnim, kandidatima HDZ-a za načelnika, zamjenika i listi za općinsko vijeće Dubrave - Tomislavu Okroši i Anti Grizelju, te kandidatu za župana Zagrebačke županije Vladimiru Bregoviću. Učinio je to i na javnoj tribini na temu "Novi smjeru hrvatske poljoprivrede", koju je organizirao lokalni HDZ, u sali restorana Sablić.

Kao zamjenik načelnika ugledni dubravski veterinar Ante Grizelj bavit će se sektorom poljoprivrede, koja je dominantna grana privređivanja u dubravskom kraju. Predsjednik nacionalnog saveza simentalca Damir Horvatić upoznao je ministra s velikim problemima u agraru "iz prve ruke", pogotovo u stočarstvu, čiji je značaj oslikao riječima "kad vidite kravu na dvorištu, znajte da tu žive ljudi"! 

Vladimir Bregović i Dubravce je upoznao sa svojim programom za Županiju i pozvao ih da podrže svoje domaće dečke, ali i njega, jer za razliku od Kožića zna kako ju treba voditi, kako osigurati standard svih žitelja jednak onome u Zagrebu, te kako u funkciju općina i gradova staviti Razvojnu agenciju. 

Ministar Tolušić ukratko je domaćine upoznao s iskustvima svog rada kao župana svoje Virovitičko-podravske županije i najavio niz mjera koje namjerava, i upravo vuče, kako bi poljoprivrednicima olakšao posao, pojednostavio razne birokratske procedure u brojnim natječajima, uveo reda među uvozničke lobije, približavanje agencija poljoprivrednicima itd.

-Upravo radimo na tome da jednu ispostavu Agencije za plaćanje ponovo otvorimo u Vrbovcu za cijeli ovaj kraj- kazao je, a na vrlo konkretan upit odgovorio je kako će svi OPG-i u Hrvatskoj tijekom ljeta konačno dobiti izračune isplaćenih poticaja u prošloj godini, te za što su ih dobili. 

Dao je također snažnu potporu Vladimiru Bregoviću, koji se kandidira za župana Zagrebačke županije u njegovu nastojanju da, prvenstveno, Regionalna razvojna agencija postane služba na usluzi općinama i gradovima, koji trebaju imati ideju, a projekte im mora pripremati i aplicirati upravo ta Agencija.

Najpopularniji ministar Plenkovićeve Vlade spremno je komentirao i odgovarao na brojne upite i primjere iz života prisutnih Dubravaca. Poručio im je neka o novom smjeru odluče u nedjelju!