°C 4

Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski

13.03.2018.

Redakcija

Luksuzni hotel Princess koji se nalazi u jaskanskoj industrijskoj zoni jučer je svečano otvoren. Spektakularna svečanost otvorenja održala se u prisustvu brojnih Jaskanaca te visokih dužnosnika među kojima su bili i ministar turizma Gari Cappelli, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Davorin Štetner, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predstavnici Grada Jastrebarskog i susjednih općina te drugi uvaženi gosti.

Hotel Princess investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, a koju je u Jastrebarskom ostvario gospodin Dragutin Vučković sa svojom obitelji. Riječ je o kanadskom poduzetniku rodom iz mjesta Kozlikovo, a koji je početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, otišao iz Hrvatske u potrazi za poslom i dostojanstvenim životom. U Kanadi je podigao obitelj i napravio karijeru istaknutog građevinskog poduzetnika.

Početkom ovog stoljeća počeo je investirati u Hrvatskoj i to upravo u svom rodnom zavičaju. Tako je prvo sagradio poznati luksuzni kongresni i banketni centar Princess, da bi investiciju zaokružio izgradnjom ovog vrlo impresivnog hotela.

-Ja sam rođeni Okićanac i u školu sam išao u Jaski. Volim ovaj kraj i sretan sam što mi je Bog dopustio da mogu to učiniti za ovaj kraj. Smatrao sam da ova blizina Zagreba treba imati hotel građen po svjetskim standardima i mislim da turizam ovog kraja ne može funkcionirati na svjetskoj razini bez ovakvog hotela – rekao nam je gospodin Vučković.

Gradnja hotela koji se prostire na 8000 kvadratnih metara trajala je 18 mjeseci. Hotel krase četiri kata, 93 prostrane sobe, 11 apartmana od kojih se ističu spa apartman, kraljevski apartman, bussines soba, 6 soba za pušače, pet friendly sobe, sobe za invalide, restoran, bar, vinoteka te Wellness sadržaji. Riječ je svakako o impozantnom objektu kojeg se ne bi posramile ni turističke sredine puno veće od Jastrebarskog.

-Prošlo je dosta vremena dok smo sve to gradili i to je bio teži dio posla, moja obitelj je uvijek bila sa mnom i podržavala me. Sada ću prepustiti lopticu na drugu stranu. Dio je na Zagrebačkoj, na Karlovačkoj županiji i svim turističkim agencijama Hrvatske. Dali smo im to na raspolaganje i počastili ih objektom kojeg se neće stidjeti ni pred kojim turistom koji dođe u naš kraj-dodao je gospodin Vučković koji će brigu oko poslovanja hotela prepustiti svojoj kćeri i zetu koji žive u Hrvatskoj.

-Ovo je ponos ne samo Jaski nego i cijeloj Hrvatskoj-kazao je ministar turizma Gari Cappelli čestitavši gospodinu Vučkoviću i njegovoj obitelji na ovoj investiciji koja je, prema njegovim riječima jedna od većih i važnijih u našoj zemlji ove godine.

-Računamo da ćemo imati oko milijardu eura investicija u Hrvatskoj, ovo je jedna od većih kvalitetnijih i dobrih investicija. Hrvatska se može pohvaliti da će imati preko 40 investicija više od prije samo dvije godine kad možda nismo ovo ni sanjali. Ove godine računamo da ćemo imati velik broj novoizgrađenih hotela s 4 i 5 zvjezdica kao i ovaj. I oni će činiti novu ponudu, oko 2000 novih kreveta, za strane i domaće turiste – istaknuo je ministar dodavši kako mu je izuzetno drago da se povećavaju i turističke brojke kad je u pitanju kontinentalni turizam.

 

-Zadovoljan sam ovim proširenjem koje ide na kontinentalnim područjima koji će nuditi ovako sjajne i kvalitetne projekte. Kontinentalni turizam ima svoj kontinuitet i bogatstvo. Imat ćemo uskoro i "Zelenu" i "Plavu magistralu" koje će ovakvim projektima promišljenih ljudi postizati rezultate – dodao je ministar Cappelli.

Na turističkoj karti kontinentalnog turizma Jastrebarsko bi sada trebalo ostvariti značajnije mjesto nego do sad. Očekuju to i gradonačelnik Novosel i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo da će ovo biti dodatan poticaj za turizam na području Županije.

-Siguran sam da će ovo značiti razvoj turizma u županiji, kapaciteti su ono što nam fali. Kongresni turizam može biti i cijelu godinu. Svi oni koji će doći tu moći će dogovoriti da budu na berbama na plešivičkim prostorima. Siguran sam da će to biti ovdje i time će Zagrebačka županija u turističkom smislu dobiti još jedan poticaj-rekao nam je župan Kožić.

Osim što bi trebao značiti procvat turizma županije i Jastrebarskog, novootvoreni hotel pružio je 35 novih radnih mjesta. Galeriju fotografija i specifičnosti koje Hotel Princess pruža možete pogledati OVDJE.
Program svečanog otvaranja hotela Princess u Jastrebarskom upotpunila je svojim nastupom poznata violončelistica Ana Rucner, hotel je blagoslovljen te je sve završilo prekrasnim vatrometom koji je obasjao nebo nad novim hotelom.

Galerija slika

Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski Ministar Cappelli otvorio luksuzni hotel u Jaski