°C 26

Milijun kuna za manifestacije: Tko je dobio najviše?

08.06.2017.

majai

Zagrebačka županija je temeljem Javnog natječaja, otvorenog krajem siječnja ove godine, dodijelila financijska sredstva u iznosu od 1 100 000 kuna za manifestacije koje su značajne za turističku ponudu Županije. Najviše sredstava i ove je godine dodijeljeno Samoborskom fašniku.

Na ovogodišnji natječaj se prijavilo 49 različitih korisnika od kojih njih osam nije zadovoljilo formalne uvjete natječaja. Mogle su se prijaviti manifestacije značajne za turističku ponudu županije koje organiziraju javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije.

Najveći iznos i ove je godine ostvarila manifestacija Samoborski fašnik koja već gotovo 200 godina njeguje tradiciju maškaranja na našim prostorima. Fašniku je ove godine preko natječaja dodijeljeno 90 tisuća kuna.


Nešto manji iznos, 85 000 000 kuna dobila je vrbovečka manifestacija Kaj su jeli naši stari, a nakon nje slijedi Bučijada u Ivanić-Gradu koja se ove godine održava po 13. puta, a županija će je sufinancirati sa 70 000 kuna.

Po 50 000 kuna dobile su manifestacije: Gastro Turopolja, Dugoselske jeseni i Martinje, Jaskanske vinske svečanosti, Dani Jelačića u Zaprešiću i Međunarodni viteški turnir u Sv. Ivanu Zelini.

Maksimalan iznos za pojedinu manifestaciju iznosio do 100.000 kuna i to za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika do 75% prihvatljivih troškova manifestacije. Za jedinice lokalne samouprave do 100% iznosa vrijednosti projekta za I. i II. skupinu jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti, do 80% iznosa za III. skupinu, do 60% iznosa za IV. skupinu te do 50% iznosa za V. Skupinu.

Koliko su dobile ostale manifestacije možete pronaći ovdje.