°C -2

Mađari ponovo dolaze u Nerezine

06.02.2018.

Ivana Crnković

Nakon višegodišnjeg prekida ponovo se uspostavlja suradnja Vrbovca i budimpeštanskog okruga Kišpešt. Ponajprije, u razmjeni ljetovanja djece - malih Mađara u odmaralištu  u Nerezinama, a vrbovečkih školaraca na Balatonu. Razmjena kreće od iduće godine.

To je dogovoreno koncem prošloga tjedna u Budimpešti za vrijeme posjete delegacije Vrbovca mađarskom glavnom gradu, na poziv tamošnjih čelnika.

Delegaciju Vrbovca činili su gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Jaić s potpredsjednicima Stjepanom Fotovićem i Hrvojem Herčekom.

-Posjet je bio obostrano koristan. Osim  što smo dogovorili razmjene učenika,  potaknuli smo i  moguće oblike suradnje na planu gospodarstva,sporta i kulture - kazao je vrbovečki gradonačelnik Kralj.

Delegacija Kišpešta prihvatila je poziv za sljedeći krug razgovora i druženja ove godine u Vrbovcu.

Kad smo već kod Nerezina dodajmo kako je na posljednjoj sjednici vrbovečkog gradskog Vijeća donesena Odluka o davanju na upravljanje Odmarališta u Nerezinama. Ovim odmaralištem upravljat će novoosnovana tvrtka Gradski objekti d.o.o.

-Novci za Nerezine su osigurani, djeca se upisuju, tako da sezona više nije upitna. Ponosan sam i sretan što će vrbovečka djeca ponovno ljetovati u Nerezinama- rekao je gradonačelnik Denis Kralj na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća. Na istoj sjednici mandat je u mirovanje stavio vijećnik Marko Belošević koji je imenovan direktorim Gradskih objekata, a kako je istaknuto na Vijeću, radit će za honorar od 1.000 kuna