°C 1

Laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane pronađen u Zelini

06.12.2017.

majai

Osumnjičeni su unajmili kuću na području Svetog Ivana Zeline gdje su unazad dvije godine opremili laboratorij indijske konoplje. Pronađeno je 688 stabljika konoplje, više od 3000 grama lišća konoplje te 89 grama heroina.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim srbijanskim državljaninom i 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.-Temeljem saznanja da se bave uzgojem i preprodajom marihuane na području Svetog Ivana Zeline osumnjičeni su 4. prosinca uhićeni, a nalogom suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražena je kuća koju su unajmili. Pronađen je laboratorij za uzgoj indijske konoplje opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje, 688 stabljika indijske konoplje, 3.095 grama lišća indijske konoplje, 89.7 grama heroina i digitalna vaga-izvijestili su iz PU zagrebačke.

Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratorij za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja. Vrijednost uloženog novca u opremanje laboratorija iznosi preko 70.000 eura.

Od zasađenih biljaka indijske konoplje koje su pronađene, nakon berbe dobilo bi se najmanje 30 kilograma marihuane.
Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

(foto: PUZ)