°C 1

Krenula obnova prometnice u Čabdinu

30.08.2018.

Redakcija

U jaskanskom naselju Čabdin danas je započela rekonstrukcija postojeće i izgradnja dijela nove lokalne prometnice ukupne dužine 1182 metra.

Riječ je o 2.105.147,27 kuna vrijednom EU projektu koji je prijavljen na natječaj u okviru Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj „Europa ulaže u ruralna područja“ projekt će biti financiran iznosom od 1.902.213,48 kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati iz proračuna Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.

-U sklopu projekta rekonstrukcije kompletne prometnice kroz naselje Čabdin planirana je i izgradnja sto metara novog dijela prometnice sa novom odvodnjom i javnom rasvjetom, te će naselje dobiti i novi izlaz/ulaz-priopćili su iz Grada Jastrebarskog.

Radovi bi trebali biti gotovi početkom siječnja sljedeće godine, a iz Grada mještane naselja Čabdin mole za strpljenje i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova.

Foto: Grad Jastrebarsko