°C 14

Kreće izgradnja aquaparka Zelina

05.07.2018.

Vana Pocrnjić

Aquapark Zelina nakon dugih niza godina dobio je građevinsku dozvolu, te je tako riješena sva papirologija prije samog pokretanja izgradnje aquaparka.

-Aquapark Zelina ključan je projekt za razvoj našeg grada što potvrđuje činjenica da na njemu radimo već nekoliko godina. Dugogodišnja tradicija kupanja u Svetom Ivanu Zelini govori u prilog tome kako smo smješteni na idealnoj lokaciji i da kao destinacija imamo mnogo elemenata za privlačenje turista kroz brojne sadržaje, manifestacije, događanja te vinske ceste- priopćio je gradonačelnik Hrvoje Košćec putem Facebook-a.

Projekt aquaparka realizirat će se na području bivših zelinskih bazena, koji su u drugoj polovici prošlog stoljeća bili jedan od najljepših turističkih centara kontinentalne Hrvatske i omiljeno izletište za tisuće Zagrepčana i drugih, koji su se dolazili kupati u Sveti Ivan Zelinu. Zadnjih petnaestak godina nisu više u funkciji, a 2013. godine Grad Sveti Ivan Zelina započeo je s pripremom prostora i dokumentacije kako bi se ovo područje ponovno revitaliziralo.

Idejno rješenje za Aquapark Zelina izradila je tvrtka ActionPark WaterScapes iz Španjolske 2016. godine, koje je koncipirano tako da se projekt realizira u fazama. U prvoj fazi izgradit će se vodene površine namijenjene plivanju, kupanju i relaksaciji te tobogani, koje će moći koristiti odrasli i djeca.

Već će prva faza sadržavati veliki „dvorac“, koji će imati sedam tobogana, a kasnije će se na to dodati visoki mega tobogan s drugim sadržajima. U sklopu objekata na ulazu predviđene su svlačionice, toaleti i drugi obvezni sadržaji za upravljanje aquaparkom, ali veći dio prostora bit će namijenjen za ugostiteljske i zabavne sadržaje koji mogu funkcionirati tijekom cijele godine – klupski prostor u podrumu, restoran u prizemlju s terasom, velika dvorana na prvom katu koja će služiti za veći broj gostiju i razne svečanosti, dvorane za vježbanje, wellness, spa ili beauty sadržaj i slično.

Završetak papirologije pokazuje ozbiljnost i spremnost Grada da se realizira projekt aquaparka, a učinak aktivnosti vidljiv je kroz lokalne investicije. Unazad nekoliko godina Grad bilježi porast broja novootvorenih smještajnih kapaciteta, kuća za odmor i drugih turističkih sadržaja.

 Možete pogledati kako će aquapark Zelina izgledati.

(Foto: Screenshot Youtube)