°C 26

Konstituirano Gradsko vijeće Jastrebarskog

12.06.2017.

majai

U Gradskoj je vijećnici Grada Jastrebarskog u petak je održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća.

Novi saziv Gradskog vijeća grada Jastrebarskog činit će, kao i do sad, 17 vijećnika i to su: Željka Kovačić, Leon Bastašić, Ignac Smetko, Ivan Budiščak, Goran Neralić, Petar Španić, Milan Frkonja, Snježana Janković, Nedjeljko Bujan, Tomislav Preprotić, Miljenko Pavlaković, Luka Cipurić, Andrej Krlin, Jurica Paljug, Nikola Ivčec, Filip Tončić i Roman Rodić. Oni su u petak svečano prisegnuli da će raditi za dobrobit svih građana Jastrebarskog.

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Željka Kovačić (SDP), koja je Vijećem predsjedavala i protekle 4 godine, a za njene zamjenike izabrani su jednoglasno Ivan Budiščak (HSU) i većinom glasova Filip Tončić (HSS).

Većinu u gradskom vijeću Jastrebarskog je na lokalnim izborima osigurao SDP s parterima kojima je pripalo 9 mandata, ukupno 6 mandata ima HDZ, a po jedan su ostvarili HSS i MOST.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovalo je svih 17 vijećnika, od kojih su i dvije žene iz redova SDP-a, Željka Kovačić i Snježana Janković. Na sjednici Vijeće je izabralo i nove članove mandatnog povjerenstva i Odbora za izbor i imenovanja, te ostale članove radnih tijela.

Novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća, Željka Kovačić, u svom je prvom obraćanju pozvala vijećnike na argumentiranu i konstruktivnu raspravu i zalaganje za dobrobit svih građana.

Novoizabranoj predsjednici i potpredsjednicima Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima čestitao je i zaželio uspjeh u radu i gradonačelnik Zvonimir Novosel, pozvavši ih na kvalitetnu suradnju i zajednički rad koji će doprinijeti boljitku grada i svih njegovih stanovnika.