°C 17

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića

14.06.2017.

majai

Konstituirano je Gradsko vijeće Grada Zaprešića. Novi saziv ukupno čini 21 vijećnik, a za predsjednika vijeća izabran je Drago Bago.

U zaprešićkoj gradskoj Vijećnici jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. Prema rezultatima lokalnih izbora Vijeće u novom sazivu čini 10 članova HDZ-a i koalicijskih partnera, 6 članova SDP-a, 2 člana ima Projekt domovina, a po jednog člana u vijeću osigurali su Živi zid, MOST i Glas Zaprešića. Potpisivanjem koalicijskog sporazuma između HDZ-a i partnera te Glasa Zaprešića – stvorena je većina od ukupno 11 vijećnika.


Na jučerašnjoj sjednici većinom je glasova izabran predsjednik Vijeća gospodin Drago Bago koji se tom prilikom i zahvalio.

-Zahvaljujem se svima vama na izboru i podršci i nadam se da ćemo uz poštivanje demokracije čuvati dignitet svih naših vijećnika kako bismo sliku o našem Zaprešiću poslali onakvu kakvu grad Zaprešić zaslužuje. Nadam se da ćemo imati ugodnu atmosferu u budućnosti uz uvažavanje svih naših različitosti – kazao je Bago.

Izabrana su i dva potpredsjednika Gradskog vijeća, a to su Josip Brajdić (HSU) iz redova vladajuće većine te Danijel Saić (SDP) iz redova oporbe. Svi gradski vijećnici položili su svečanu prisegu da će se zalagati za dobrobit svoga grada.

Na kraju konstituirajuće sjednice priliku da čestita vijećnicima iskoristio je i gradonačelnik Željko Turk.


-Imao sam čast i privilegiju služiti ovome gradu posljednjih godina i iznimno sam sretan da to mogu činiti zajedno s vama sljedeće 4 godine. Koristim priliku da zahvalim vijećnicima u prošlim mandatima koji su na više nego primjeren i dostojanstven način iznosili argumente o stavovima za boljitak našeg grada, a uvijek i s iznimnim dignitetom i poštovanjem gradu da bi mu služili. Nadam se i čvrsto vjerujem da će taj visoko postignuti demokratski cenzus ovoga grada biti nastavljen i u novom sazivu ovog Vijeća. Želim vam iskreno da u svim raspravama svi stremimo jednom cilju – boljitku i razvoju našega grada – rekao je gradonačelnik Turk.

Galerija slika

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića Konstituirano Gradsko vijeće Grada Zaprešića